Blog

Fotoreportáž

- fotoreportáž -
Výroba fotoknihy v pevné vazbě

5. ledna 2020

(placeholder)

Vytvoření jedinečného fotodárku, který potěší vás i vaše blízké, nikdy nebylo jednodušší. Pomocí ultrajednoduchého on-line editoru je vytvoření vaší fotoknihy otázkou několika okamžiků. 
Nic nestahujete, neinstalujete, vše tvoříte z pohodlí domova. Stačí vybrat typ a šablonu a naplnit ji svými fotografiemi, případně doplnit textem. Potud je práce na fotoknize na vás, vlastní tisk a výrobu pak provádíme v našich výrobních prostorech v tiskárně v Chebu.

(1)
Základem každé fotoknihy je kvalitně vytištěný obsah. O to se postará špičkový digitální tiskový stroj Xerox Versant 80 s Ultra HD rozlišením a pro potahy fotoknih A4 na šířku také nutným prodlouženým maximálním formátem 660 mm.
Vnitřní listy jsou tištěné na 150-170gr lesklý křídový papír prémiové kvality.

tisk listů knihy

(2)
Potah knižních desek je vytištěn na 130gr lesklém křídovém papíře v maximálním dostupném formátu stroje. Jeho polaminováním lesklou laminační fólií dosáhneme jak exklusivního vzhledu fotoknihy tak také zvýšené mechanické ochrany.
Samotné desky vyrábíme podle patentu belgické firmy Unibind. Základ tvoří kvalitní kartonový polotovar, na který se suchou cestou kašíruje připravený polaminovaný potah s vnitřním papírovým výlepem.

desky fotoknihy

(3)
Naším vlastním vylepšením další fáze výroby je mechanické zdrsnění a drážkování hřbetu knižního bloku a nanesení tenké vrstvy tavného lepidla právě do těchto drážek. Toto provádíme na poloautomatickém stroji pro brožovanou vazbu V2. Takto slepený, oříznutý a zformátovaný blok vnitřních listů spolu s předsádkami se dále vlepuje do připraveného pryskyřičného lůžka ve hřbetu desek. Ten je vystužen ocelovým páskem, jehož sevřením docílíme absolutní pevnosti hřbetu fotoknihy. Celý proces je ekologicky šetrný, bez přídavných lepidel a dalších chemikálií.
Hotová fotokniha je velmi pevná a odolná i méně šetrnému zacházení. Laminovaný potah pak zvyšuje její atraktivitu.

desky fotoknihy

(4)
Při vytváření fotoknihy využívejte všech dostupných možností editoru, především různorodosti rozložení stránek, vytváření vhodných výřezů fotografií a tím i zajímavých kompozic. Vhodným výběrem rozložení stránek snadno vytvoříte i panoramatickou fotografii přes celou šířku otevřené fotoknihy.
Fotoknihy v pevné vazbě můžete vytvořit v rozsahu od 24 do 96 stran ve formátech  A4 na výšku nebo na šířku a čtverec 20 x 20 cm. Při maximálním počtu stran umístíte do vhodně vybrané šablony více jak 1100 fotografií.

desky fotoknihy

Navštivte náš e-shop a vytvořte fotoknihu podle svých představ. 
Jednoduše, pohodlně a bez nutnosti hlubších znalostí.

KOMENTÁŘE